Logo

AKRA Azotobacter

Bakterie azotowe

Azotobacter zalicza się do grupy wolno żyjących bakterii wiążących azot atmosferyczny, bez konieczności wchodzenia w symbiozę z roślinami.

Azotobacter to wolno żyjące bakterie azotowe, odżywiane przez rośliny wyłącznie przy zwiększonym zapotrzebowaniu na azot. Wiązanie azotu jest szczególnie efektywne w uprawach szerokolistnych, takich jak np. kukurydza, burak cukrowy, ziemniak, rzepak i słonecznik. Bakterie te mogą bytować na powierzchni liści, zasiedlają również wiele gleb.

Podstawowe składniki:

Azotobacter sp., Azospirillum sp., Bacillus spp., mikroelementy

 

Zastosowanie

Przy stosowaniu AKRA Azotoabcter N zaleca się dodatek AKRA Blatt i AKRA Plus - jako pożywki w celu lepszego wykorzystania właściwości bakterii. 

Preparat AKRA Azotobacter może być stosowany we wszystkich uprawach rolnych. Szczegółowe instrukcje dotyczące dawkowania i aplikacji znajdują się w zakładce Zastosowania

AKRA Azotobacter Okno opryskowe bez bakterii azotowych AKRA Azotobacter

Opakowanie

  • kanister 10 litrów
  • kanister 5 litrów
  • butelka 1 litr
AKRA Azotobacter AKRA Azotobacter, bakterie azotowe