Logo

AKRA AZO+

Bakterie azotowe

Bakterie azotowe AKRA AZO+ wspomagają rozrost systemu korzeniowego roślin. Zwiększa to udział substancji organicznych w glebie.

Szczepy bakterii zawarte w produkcie AKRA AZO+ należą do grupy bakterii wspomagających wzrost roślin (PGPB). Do ich właściwości należą wiązanie azotu atmosferycznego, wzmocnienie układu odpornościowego roślin i wytwarzanie naturalnych fitohormonów.

Podstawowe składniki:

Paenibacillus sp., Azoarcus spp., pierwiastki śladowe

 

Zalety i działanie

Powietrze, którym oddychamy zawiera ok. 78% z azotu i ok. 21% tlenu. Metr sześciennym powietrza zawiera zatem ok. 780 g azotu. Przy głębokości gleby 30 cm i zawatrości powietrza w glebie na poziomie 25% daje to 58 g azotu N2 na metr kwadratowy. Azot atmosferyczny (N2) jest wiązany m.in. przez bakterie zawarte w preparatach AKRA.

Koszty nawożenia azotowego można zredukować o 40 - 80 %.  

AKRA AZO+Porównanie uprawy z użyciem AKRA AZO+ oraz bez AKRA AZO+.

 

Zastosowanie

Zastosowanie AKRA AZO+ | Bakterie azotowe jest możliwe we wszystkich uprawach rolnych. Szczegółowe instrukcje dotyczące dawkowania i aplikacji znajdują się w zakładce Zastosowania.

AKRA AZO+ AKRA AZO+, bakterie azotowe

 

Opakowanie

  • kanister 10 litrów
  • kanister 5 litrów
  • butelka 1 litr